Hem |Aktuellt |Om Oss | Kontakt | Nyhetsbrev | Galleri
 

Sök på BiLeVi's Tvätt & Service AB
Vi heter Lennart och Britt-Inger Vilhelmsson. Jag, Lennart, härstammar från Roslagen, där jag växte upp med trädgårdsarbete runt omkring mig. Mina föräldrar ägde nämligen en handelsträdgård. Det innebar att jag som tonåring tillbringade somrarna i grönsakslanden och bakom jordfräsen. Britt-Inger är född och uppväxt här i Bjurholms kommun. Hon har jobbat inom hemtjänsten i olika kommuner sedan 1983.
 
 

Våra intressen och engagemang

 

Jag är engagerad i Svenska Saabklubben, sitter i styrelsen för Norrlandssektionen, och är också den som aktiverar vår hund mest. Vi är båda aktiva i Bjurholms Pingstförsamling. Utom det är vi också involverade i både Karlsbäcks IF:s och Karlsbäcksbygdens Utvecklingsgrupps styrelser.

 

Varför ett tvätteri?

 

Vi hade länge haft en vision om att starta eget, men var inte riktigt på det klara med vad. Men vi började så smått luta åt något som skulle vara unikt i Bjurholm, ett tvätteri. Och så under ett samtal med Britt-Ingers syster och hennes man, de som driver Olssons Allstäd, fick vi klart för oss att behovet existerade. Då bestämde vi oss att göra slag i saken. Därifrån till att vi står här idag har processen tagit ett drygt år av pluggande (företagarskolan), ansökningar, fastighetssökande, studiebesök, inköpsresor osv. Under förberedelserna gjorde vi en spännande upptäckt: tvätteribranschen ligger i min släkt. En kusin till mamma har nämligen drivit ett tvätteri. Och inte på vilket ställe som helst, utan i Skellefteå.

 

Vi tror också att man nog kan behöva ytterligare ett ”ben” att stå på i en så här liten kommun, så med min trädgårdsbakgrund i tankarna beslutade vi oss tidigt för att även erbjuda lättare trädgårdsskötsel.

 

Om jämställdhet

 

BiLeVi's Tvätt & Service är uppbyggd på en kristen livssyn. Dvs alla människor är lika inför Gud och alla har samma rättigheter när det gäller lön, arbete etc. Vi som startar BiLeVi's är gifta och delar på allt arbetet, men inriktar oss självklart på de område som vi är bäst på i första hand.

Arbetsmiljön är viktig fråga för oss. Arbetar på att det ska bli bra som möjligt för alla och anpassa den så den passar alla anställda.

 

 

 

 

 

 

2010 Copyright © BiLeVi's - tel: 070-284 17 87 - info@bilevis.se - Design Tryckt.se